Een nieuw boekje

Recent is door de Landelijke Stichting een nieuw en handzaam boekje uitgegeven onder de titel Zelfverloochening. Het betreft hoofdstuk 67 uit het derde deel van de Christelijke huishouding, geschreven door de nadere reformator ds. Petrus Wittewrongel (1609-1662). Deze vijfdelige Christelijke huishouding, een standaardwerk op het gebied van gezinsopvoeding en gezinsreformatie, is eerder door de Landelijke Stichting in het hedendaags Nederlands uitgegeven en nog steeds verkrijgbaar (zie onder publicaties -> boeken).
In dit nieuwe boekje beschrijft ds. Wittewrongel de aard van de zelfverloochening (die volgens hem alleen op de school van Christus wordt geleerd) en wat de beoefening ervan inhoudt. Vervolgens behandelt hij de kenmerken van deze deugd en toont hij aan hoe noodzakelijk de beoefening is. Het is een nuttig en leerzaam werkje, zeer geschikt om als een geschenk aan vrienden of kennissen te geven!
Het boekje telt 78 pagina’s, is overgezet in het hedendaags Nederlands, stevig ingebonden en voorzien van een harde kaft (ISBN 978-90-77530-39-9). De prijs is slechts € 5,00 (exclusief € 3,50 verzendkosten).
Wijk en Aalburg | 30 juni 2020 | Het bestuur
______________________________________________________________________________________________________________________________