Aankondiging jaarvergadering Landelijke Stichting

Gereformeerde Gemeente-Centrum Barneveld (beeld Wikimedia Commons)Op Deo volente zaterdagmiddag 4 mei 2024 hopen wij onze jaarvergadering te houden in een zaal van de Gereformeerde Gemeente-Centrum te Barneveld (beeld: Wikimedia Commons). Het programma is als volgt:
De vergadering vangt aan om 13.30 uur. Op deze vergadering zijn alle mannen die belangstellen in de staatkundig gereformeerde beginselen, van harte welkom, ook al is men geen abonnee op ons blad In het Spoor.
Het openingswoord op deze jaarvergadering hoopt ds. E.J. Boudewijn uit Barneveld uit te spreken en het slotwoord ds. B.J. van Boven uit De Valk-Wekerom. Voor de inleiding hebben we drs. P.H. op ’t Hof uit Scherpenzeel bereid gevonden. Hij hoopt te spreken over het actuele onderwerp ‘Antisemitisme en Israël’.
Tijdens de pauze is er gelegenheid om de boeken en brochures van de Landelijke Stichting te bekijken en te kopen. Ook staat de koffie klaar! 
Bezoekers krijgen gratis een herdruk uitgereikt van een SGP-partijrede van ds. G.H. Kersten of ds. P. Zandt! 

U komt toch ook!

Wijk en Aalburg | 14 februari 2024 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

Dit mooie aanbod geldt nog steeds!

Wijk en Aalburg – Tijdens de onlangs gehouden Familiedagen had de Landelijke Stichting een heel aantrekkelijk aanbod om abonnee te worden op het tijdschrift In het Spoor. Want iedere nieuwe abonnee mocht de prachtige heruitgave van De wonderen des Allerhoogsten voor slechts 10 euro (normale prijs 25 euro!) aanschaffen, of een gratis cadeauboek uitzoeken uit de volgende vier boeken: ds. Simons Oomius – Een kerk in ’t klein, ds. Gerhard Meijer – Portaal des Heeren, ds. Conrad Mel – Het gruwelijke Sódom gestraft of Eva van der Groe – Oorlog, kerk en staat.
Het goede nieuws is dat deze actie nog geldt! Wel is het zo dat we bij verzending van het gekozen cadeauboek of van De wonderen des Allerhoogsten genoodzaakt zijn om respectievelijk 3,50 euro of 5 euro porto in rekening te brengen. Het abonnementsgeld dat u nu betaalt, geldt ook voor 2024.
Bent u nog geen abonnee op In het Spoor? Geef u dan nu snel op! De abonnementsprijs is laag: slechts 7 euro per jaar voor vijf nummers! Stuur een mailtje naar: inhetspoor@kliksafe.nlGraag erbij vermelden welk gratis cadeauboek u kiest of De wonderen des Allerhoogsten voor een prijs van 10 euro.
Ook is het mogelijk om online te bestellen en te betalen. Daarvoor gaat u naar onze webwinkel en kiest u daar voor de combi In het Spoor + De wonderen des Allerhoogsten of In het Spoor + een van de cadeauboeken.
Bent u reeds abonnee? Zou u dan uw kinderen, vrienden en bekenden op deze actie willen wijzen? Hopelijk worden ook zij dan abonnee!
Wijk en Aalburg | 29 september 2023 | gewijzigd: 29 november 2023 | Het bestuur
______________________________________________________________________________________________________________________________

Zakagenda 2024 is reeds te bestellen!

Wijk en Aalburg – De nieuwe zakagenda van In het Spoor voor 2024 is reeds verschenen en leverbaar! Twee weken eerder dan voorgaande jaren. U kunt zowel per mail: inhetspoor@kliksafe.nl, als online via onze webwinkel bestellingen plaatsen. Prijs: € 4,50 per stuk (exclusief € 1,50 porto). Ook zij die geen abonnee zijn, kunnen bestellingen plaatsen.
Onze zakagenda is overigens ook verkrijgbaar bij een groot aantal reformatorische boekwinkels.
Let op: alle abonnees op In het Spoor krijgen deze zakagenda gratis (verwachte verspreiding eind september D.v.). Bent u nog geen abonnee, abonneer u dan snel! Zie onze webwinkel of mail uw adres naar: inhetspoor@kliksafe.nl.
In deze unieke zakagenda, die inmiddels een begrip geworden is, begint de week met de zondag en niet met de maandag, zoals in veel andere zakagenda’s. Een week omvat twee pagina’s, zodat er voldoende schrijfruimte is. Bij iedere week is er bovendien een inhoudsvolle spreuk of gedicht opgenomen. Deze mooie en handige zakagenda telt 160 pagina’s, is voorzien van een harde kaft en is stevig ingebonden. De zakagenda (9 bij 14 cm) past in de meeste blousezakjes.
Wijk en Aalburg | 3 augustus 2023 | aangepast: 6 september 2023 | Het bestuur
______________________________________________________________________________________________________________________________

Veel gereformeerde predikanten spraken negatief over de wrede slavenhandel en slavendienst

Wijk en Aalburg – Op D.V. zaterdag 1 juli 2023 wordt herdacht dat de slavernij in de Nederlandse overzeese gebieden daadwerkelijk beëindigd werd. In dat kader is ook het volgende van belang:
Reeds in oktober 2020 werd in In het Spoor een artikel gepubliceerd waarin van veertien gereformeerde predikanten en een gereformeerde ouderling uit de 17e en 18e eeuw een citaat werd aangehaald tegen de slavenhandel en/of slavernij. Die vijftien gereformeerde auteurs lieten zich als uit één mond negatief uit over de wrede, lucratieve slavenhandel en harde slavendienst zoals die toen veelal gangbaar was.
In het Deo volente volgende week donderdag (6 juli 2023) te verschijnen julinummer van In het Spoor worden opnieuw een reeks gereformeerde auteurs uit de 17e en 18e eeuw aan het woord gelaten over de slavenhandel en slavernij. Ook zij blijken de veelal gangbare wrede slavenhandel en harde slavernij in hun tijd afgekeurd te hebben.
Alleen een volstrekte, algehele principiële afkeuring van de slavenhandel en slavernij in al zijn delen en vormen lijkt onder de gereformeerde auteurs uit de 17e en 18e eeuw niet de overheersende mening geweest te zijn. Maar degenen van hen die – als er ‘vrije knechts’ te weinig waren – enige geoorloofde opening voor het kopen/verkopen en voor het in dienst nemen van slaven zagen, stelden daaraan in het algemeen gesproken dan wel strikte voorwaarden! Zoals dat alleen ‘wettig’ tot slaaf gemaakte personen verhandeld mochten worden, dat de slaven vriendelijk en goed behandeld moesten worden, dat ze een billijke beloning en de nodige rust moesten krijgen (waardoor ze meer knecht dan slaaf waren!), dat ze in de leer der waarheid onderwezen moesten worden en dat ze bij bekering tot het Christendom na verloop van tijd vrijgelaten moesten worden.
Kortom, die gereformeerde auteurs die enige geoorloofde opening voor de slavenhandel en -dienst zagen, hebben hun goedkeuring alleen gehecht aan een veel humanere vorm van slavenhandel en slavendienst dan in de 17e en 18e eeuw veelal gangbaar was. Dit is een belangrijk aspect om voor ogen te houden in de huidige discussie over het slavernijverleden.
Als u geïnteresseerd bent in het volledige artikel, vraag dan een gratis proefnummer van het julinummer aan via de mail. Klik hier: Mail In het Spoor.
Het artikel uit het oktobernummer van 2020 kunt u hier kosteloos downloaden: Negatief over slavernij-1.
Wijk en Aalburg | 28 juni 2023 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

Schorsing van dhr. M. van der Tang door bestuur SGP-Jongeren

PERSBERICHT

Wijk en Aalburg – Door het bestuur van de SGP-Jongeren is de heer M(athijs) van der Tang geschorst als lid, zo meldde het RD vrijdagavond 16 juni 2023. Met name valt men over zijn uitspraak: ‘Ik vind het een taak van de politiek om de Christelijke gemeenschap hier te beschermen, en dus moslims te weren.’ Een schorsing op grond van deze uitspraak is een opmerkelijke stap die om een reactie vraagt.
Het bestuur van de ‘Landelijke Stichting ter bevordering van de Staatkundig Gereformeerde beginselen’ is zeer verbaasd dat deze uitspraak tot een schorsing heeft geleid. Het bestuur kan in deze uitspraak geen Bijbelse gronden ontdekken die deze schorsing rechtvaardigen. Het bestuur zet dit nader uiteen in het hierbij ingesloten artikel: Terecht geschorst?
Het bestuur acht het dan ook niet meer dan billijk en rechtvaardig dat het SGP-Hoofdbestuur deze misstap van het SGPJ-bestuur spoedig herstelt!
Wijk en Aalburg | 19 juni 2023 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

Aankondiging jaarvergadering

Op Deo volente zaterdagmiddag 13 mei 2023 hopen wij onze jaarvergadering te houden in een zaal van de Gereformeerde Gemeente-Centrum te Barneveld. Het programma is als volgt:
De vergadering vangt aan om 13.30 uur. Op deze vergadering zijn alle mannen die belangstellen in de staatkundig gereformeerde beginselen, van harte welkom, ook al is men geen abonnee op ons blad In het Spoor.
Het openingswoord op deze jaarvergadering hoopt ds. W.J. Teunissen uit Waarde uit te spreken en het slotwoord ds. P. de Boer uit Ochten. Voor de inleiding hebben we dhr. L.J. de Waal uit Oud-Vossemeer bereid gevonden. Hij hoopt te spreken over het onderwerp ‘Wereldgelijkvormigheid’.
Tijdens de pauze is er gelegenheid om de boeken en brochures van de Landelijke Stichting te bekijken en te kopen. Ook staat de koffie klaar! 
Bezoekers krijgen gratis een herdruk uitgereikt van de SGP-partijrede die ds. P. Zandt in 1953 uitgesproken heeft! 

U komt toch ook!

Wijk en Aalburg | 11 mei 2023 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

De wonderen des Allerhoogsten

De prachtige heruitgave van De wonderen des Allerhoogsten (896 pagina’s), geschreven door ds. Abraham van de Velde, is bij de Landelijke Stichting in het hedendaags Nederlands verkrijgbaar voor slechts 25 euro (plus 5 euro porto). Voor grote aantallen (10 of meer) is korting mogelijk. Om de  gedachtenis aan de vele wonderen die God in de geschiedenis van ons land verricht heeft, levendig te houden, mag dit zo leerzame en nuttige boek in geen enkel gezin ontbreken. Veel predikanten hebben dit boek in de loop van de tijd dan ook van harte ter lezing aanbevolen. In onze webshop kunt u een of meer exemplaren van dit boek bestellen en via Ideal betalen.
Aanbieding De wonderen des Allerhoogsten
Wanneer u zich nu voor 7 euro per jaar abonneert op het tijdschrift In het Spoor dan bieden wij u deze prachtige heruitgave van De wonderen des Allerhoogsten aan voor het lage bedrag van slechts 10 euro (plus 5 euro porto). Velen gingen u al voor. Wanneer u van dit aanbod gebruik wilt maken, dan kiest u in onze webshop voor: In het Spoor + De wonderen des Allerhoogsten.
Aanbieding Christelijke huishouding
In de jaren 2013 tot 2016 is door de Landelijke Stichting de Christelijke huishouding van ds. Petrus Wittewrongel (1609-1662) in het hedendaags Nederlands uitgegeven (5 delen van circa 580 pagina’s per deel). Hiervan zijn de delen 1, 3 en 4 inmiddels uitverkocht. De overige 2 delen (deel 2 en deel 5) worden u los aangeboden voor 5 euro per stuk plus eenmaal 5 euro porto.  De omslagen kunnen kleine onvolkomenheden bevatten. Het gaat om een standaardwerk voor gezinsreformatie en gezinsopvoeding! Deze aanbieding geldt zolang de voorraad strekt! In onze webwinkel kunt u naar wens een of meer delen bestellen en via Ideal betalen.
U kunt ook per mail bestellen en achteraf betalen. Stuur dan een mailtje naar: inhetspoor@kliksafe.nl.
Wijk en Aalburg |  2 januari 2023 | gewijzigd: 28 november 2023 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

IN HET SPOOR op de Familiedagen

De Landelijke Stichting hoopt op D.v. 25, 26 en 27 oktober 2022 met een kraam (E132) op de Familiedagen in Gorinchem aanwezig te zijn. Voor degenen die deze beurs bezoeken, en voor degenen die thuisblijven, gelden de onderstaande twee mooie aanbiedingen. Als u op de beurs langskomt, spaart u bovendien de portokosten uit!

Aanbieding De wonderen des Allerhoogsten

Tijdelijke actie: bij het nemen van een abonnement op In het Spoor voor 7 euro per jaar ontvangt u de prachtige heruitgave van De wonderen des Allerhoogsten van ds. A. van de Velde geheel gratis! U betaalt op de Familiedagen alleen 7 euro abonnementskosten (bij verzending 7 euro plus 5 euro verzendkosten). Het gaat om een nieuwe, toegankelijke en schitterende heruitgave in het hedendaags Nederlands (zie hieronder). Het boek (896 p.) is uiteraard ook los te koop voor slechts € 25,- (bij verzending plus € 5,- porto). Voor grote aantallen (10 of meer) is korting mogelijk.

Aanbieding Christelijke huishouding

De Christelijke huishouding van ds. Petrus Wittewrongel (1609-1662) is door de Landelijke Stichting in 2013-2016 in het hedendaags Nederlands uitgegeven in een set van vijf delen (circa 580 pagina’s per deel). Voor het restant hiervan geldt nu een aanbiedingsprijs van € 199,- voor € 75,- per set (excl. € 5,- porto). De omslagen kunnen kleine onvolkomenheden bevatten. Het gaat om een standaardwerk voor gezinsreformatie en gezinsopvoeding! Deze aanbieding geldt zolang de voorraad strekt!
Om online te bestellen en te betalen gaat u naar onze webwinkel. U kunt ook per mail bestellen en achteraf betalen. Stuur dan een mailtje naar: inhetspoor@kliksafe.nl.
Wijk en Aalburg | 19 oktober 2022 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

‘De wonderen des Allerhoogsten’ naar de scholen

Een exemplaar van de schitterende heruitgave van De wonderen des Allerhoogsten van ds. Abraham van de Velde (1614-1677) gaat deze week ook naar de scholen!
Op eenieder van ons, maar in het bijzonder op ouders, op leerkrachten in het basisonderwijs en op geschiedenisleraren in het voortgezet onderwijs rust de dure plicht en de belangrijke taak om de vele wonderen van de Allerhoogste in de geschiedenis van ons land door te vertellen aan de jeugd; om de loffelijkheden des HEEREN, en Zijn sterkheid en Zijn wonderen, die Hij gedaan heeft, aan het navolgende geslacht bekend te maken (Ps. 78:4).
Een belangrijke bron voor dit onderwijs vormt het nu heruitgegeven boek van ds. Abraham van de Velde. Deze prachtige en toegankelijke heruitgave zou met het oog daarop eigenlijk in geen enkel gezin en op geen enkele school mogen ontbreken. Daarom heeft het bestuur van de Landelijke Stichting zich ten doel gesteld om deze heruitgave zo breed mogelijk te verspreiden. In dat kader heeft het bestuur besloten om aan de reformatorische en protestants-christelijke scholen in het primair en voortgezet onderwijs gratis een exemplaar van deze heruitgave te schenken. Verspreiding daarvan vindt in week 40 plaats.
Mocht uw school geen exemplaar ontvangen hebben en wilt u wel graag een exemplaar ontvangen, schroomt u dan niet om een mailtje te sturen naar: inhetspoor@kliksafe.nl.
Of wilt u als directeur voor al uw leerkrachten een exemplaar bestellen? Ook dat is uiteraard mogelijk. Het bestuur heeft de prijs bewust laag gehouden. Dit boek van 896 pagina’s kost slechts € 25,- (exclusief  € 5,- porto). Bij 10 of meer exemplaren tegelijk is korting mogelijk. Vanaf 6 exemplaren wordt franco verzonden. U kunt uw bestelling per mail doorgeven of bij kleine aantallen online bestellen.
Wijk en Aalburg | 4 oktober 2022 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________

Tweede oplage van ‘De wonderen des Allerhoogsten’ is verschenen!

De verkoop van de prachtige en toegankelijke heruitgave in het hedendaags Nederlands van De wonderen des Allerhoogsten van ds. Abraham van de Velde heeft alle verwachtingen overtroffen. De eerste oplage is reeds geheel uitverkocht. Inmiddels hebben we de tweede oplage in ontvangst mogen nemen (28 juni 2022). Dit betekent dat deze heruitgave nu weer zeer ruim voorradig is!
We hebben heel veel bestellingen mogen ontvangen, waaronder ook grote bestellingen, zoals van 5, 10, 30, 50 tot 300 exemplaren tegelijk toe. Veel (groot)ouders hebben het boek al voor hun (klein)kinderen besteld. Bedrijven/organisaties bestelden het boek voor hun personeel of om cadeau te geven aan hun klanten. Iemand bestelde anoniem 300 exemplaren voor alle gezinnen van een kerkelijke gemeente. In het bijzonder is het boek ook geschikt om cadeau te doen aan leerkrachten van het basis- en voortgezet onderwijs. We hopen dat deze voorbeelden nog door velen nagevolgd zullen worden! Vriendelijk willen wij u vragen om in uw familie- en kennissenkring dit boek aan te bevelen.
De prijs van het boek is slechts € 25,- (exclusief € 5,- porto). Het boek is online te bestellen via deze site. Gaat u daarvoor naar onze webwinkel. Maar als u liever uw bestelling telefonisch of per mail doorgeeft, dan is dat ook geen enkel probleem. Dan kunt u bellen naar: 06 – 22 62 61 40 / 0416 – 69 38 44, of mailen naar: inhetspoor@kliksafe.nl
Bij grote aantallen (vanaf 10 of meer exemplaren tegelijk besteld) is korting mogelijk. De porto (€ 5,-) vervalt vanaf 3 of meer exemplaren, mits u de boeken niet online bestelt.
Wijk en Aalburg | 5 juli 2022 | Het bestuur
____________________________________________________________________________________________________________________